Masterclass

Leiderschap voor vrouwen: ben je een bitch of gewoon daadkrachtig?

Herken je dit? Tijdens een vergadering steek je je vinger op, maar je komt er nauwelijks tussen. En als dat eindelijk lukt, word je al snel in de rede gevallen of krijgt jouw inbreng maar lauwe reacties. En even later krijgt een man grote bijval voor precies hetzelfde idee! Of je hoort via via dat mensen je moeilijk vinden om mee samen te werken, zelfs een bitch noemen. Terwijl je zelf het gevoel hebt helder en standvastig te zijn maar zeker niet onaardig.

Vrouwen die een leiderschapspositie bemachtigen, beginnen vol ambities aan hun functie. Maar het valt niet altijd mee om die waar te maken in een wereld waar ‘leiderschap’ vooral geassocieerd wordt met masculien gedrag. Vrouwen worden gewaardeerd om aardigheid en bescheidenheid, maar daar sla je natuurlijk geen deuk mee in een pakje boter. Hoe ben je als vrouw effectief, op een manier die bij jou past?

Tijdens de masterclass leer je omgaan met onbewuste vooroordelen en alledaags seksisme. Hoe herken je dit en hoe reageer je erop? Je leert overtuigend het woord voeren op een manier die bij jou past, zodat niemand meer om je heen kan! De workshop is een feest van herkenning met volop gelegenheid voor input van de deelnemers.

De trainers
Leiderschapscoach Julia Wouters (Zijkant van de macht) en trainer Liesbeth Tettero (Het Feministerie) begeleiden ambitieuze vrouwen in politiek-bestuurlijke organisaties. Met hun jarenlange politieke ervaring en gedegen theoretisch achtergrond weten ze waar ze het over hebben.

Praktische informatie

  • Voor wie? Vrouwen in lokale, provinciale en landelijke politiek (max 10 deelnemers)
  • Wanneer? 21 februari 2020 13-17 uur
  • Waar? Midden van het land
  • Kosten? €245,00 voor volksvertegenwoordigers, €345,00 voor bestuurders, inclusief het boek De Zijkant van de Macht. Heb je het boek al? Dan krijg je €15,00 korting. Is het bedrag een drempel om mee te doen? Neem dan contact met ons op!

Aanmelden:

Selecteer je tarief (ex BTW)

En tot slot: