Loopbaancoaching voor vrouwen, is dat iets speciaals? Jazekers. Loopbanen van vrouwen verlopen meestal heel anders dan die van mannen. Bij loopbaancoaching voor vrouwen gaat het niet alleen over ‘wat wil ik’ en ‘wat kan ik’, maar ook over bijvoorbeeld:

  • mannen zijn voor veel topfuncties de norm. Aan succesvolle vrouwen worden andere eisen gesteld. En andere vragen. Heb je ooit in een interview met een succesvolle man gehoord dat hem gevraagd werd naar zijn kinderen? Hoe ga je om met deze verschillende normen?
  • hoe toon ik mijn competenties zo goed mogelijk aan? Vrouwen die té competent worden gevonden, worden meestal niet aardig gevonden. En dus niet geschikt. En te aardig kan nooit competent zijn. Hoe ga je met dit dilemma om?
  • hoe netwerk ik effectief? Netwerken wordt vaak gezien als: keihard elevator-pitchen. Schaamteloos me jezelf te koop lopen. Jammer. Het kan ook anders. En veel effectiever.
  • hoe ga ik om met de old-boys’ netwerken? Heb ik een kruiwagen nodig?
  • hoe voorkom ik dat ik als excuus-Truus word gezien als ik een functie krijg waar bij de vacature stond dat vrouwen de voorkeur zouden krijgen bij gelijke geschiktheid?

Liesbeth Tettero is gediplomeerd en ervaren (loopbaan-)coach en trainer en kan je helpen om je ambitie waar te maken.