Vrouwen verdienen vaak minder dan mannen in gelijke functies. Deze inkomensongelijkheid is niet alleen te wijten aan het feit dat veel vrouwen part time werken of er een tijd uit zijn om voor de kinderen te zorgen. Ook onder precies dezelfde omstandigheden, op een aantal lichamelijke kenmerken dan, verdienen mannen meer dan vrouwen. Actrice Jennifer Lawrence kwam er door de hackers bij Sony achter dat zij behoorlijk minder verdient dan de ‘lucky people with dicks [sic]’ die hetzelfde werk doen. Ze werd niet boos op Sony, maar op zichzelf. Had ze maar minder erg aardig gevonden willen worden en beter moeten onderhandelen.

Volgens professor Roos Vonk had dat geen zoden aan de dijk gezet. Vrouwen die onderhandelen zoals mannen dat doen, zijn al snel de bitch. En aangezien bij onderhandelen ook de gunfactor een belangrijke rol speelt, leidt doortastend onderhandelen bij vrouwen niet tot een goede uitkomst. Een topactrice in ons eigen land, Marieke Heebink, vertelde in een interview dat zij na haar scheiding een huis en een auto kon kopen met wat zij aan een reclamecampagne had verdiend. De reactie: gehaaid hoor. Gehaaid? Hoezo?? Had een man die reactie ook gekregen? Vast niet, vond ze.

Vonk stelt dat vrouwen sociaal moeten blijven zonder zichzelf af te zwakken. Leren functioneel te slijmen. Iets wat veel mensen afschuwelijk vinden. En het is natuurlijk oneerlijk. Vrouwen moeten meer moeite doen om goed voor zichzelf te zorgen. Zodat ze niet te gehaaid overkomen dat de gunfactor verdwijnt. En kennelijk wel zo gehaaid het spel spelen dat ze als een ongevaarlijke gup overkomen. Hoe doe je dat zonder jezelf geweld aan te doen? Voor een belangrijk deel betekent dat afscheid nemen van overtuigingen waar je niets mee opschiet. Leer het spel spelen!

12106850_1012722102081150_8249316217262122298_nLees hier de ingezonden brief van Roos Vonk:

PS: op 11 december geef ik een workshop Onderhandelen voor vrouwen. Interesse? Laat het me weten!